Fugleinfluenza – aktuelle situation

Så skete det endelig!

Nu kan vi vist for alvor sige at foråret er kommet. Det giver en vis glæde og ro at se ens fugle gå ude og hygge sig! For dem der ikke skulle have fanget det endnu, er det i dag d. 12 april blevet lovligt igen at have sige fugle ude uden fast tag over dem.

Fjerkræ kan komme ud d. 12. april 2017

Fødevarestyrelsen ophæver indelukningskravet for fjerkræ og andre fugle i fangenskab  med virkning fra onsdag d. 12. april 2017, samtidig bliver det igen tilladt af afholde samlinger med fjerkræ og andre fugle i fangenskab.

Antallet af fugleinfluenzatilfælde blandt de vilde fugle er for nedadgående og er nu det laveste siden november 2016. Dette betyder, at risikoen for smitte til tamfjerkræ fra vilde fugle er reduceret. Vilde fugle udgør stadig en risiko for smitte til fjerkræbesætninger, men truslen vurderes ikke længere til at være så høj som den har været. Dette sammenholdt med, at dyrevelfærden med højere temperaturer og den længere dagslængde kan blive kompromitteret, gør, at Fødevarestyrelsen har besluttet at ophæve indelukningskravet og forbuddet mod samlinger af fjerkræ og fugle.

Husk smittebeskyttelse

Da der stadig findes fugleinfluenza hos de vilde fugle er det vigtigt, at man overholder de basale smittebeskyttende foranstaltninger som skift og desinfektion af fodtøj, inden man går ind i sin hønsegård.

Læs mere på fødevarestyrelsens hjemmeside:
https://www.foedevarestyrelsen.dk/Leksikon/Sider/Fugleinfluenza_den_aktuelle_situation.aspx

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: